OliveMagazine

Μεσογειακά burgers με μπιφτέκι από ρεβίθια και μελιτζάνες

Μεσογειακά burgers με μπιφτέκι από ρεβίθια και μελιτζάνες

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. ρεβίθια βρασμένα (ζυγισμένα μετά το βράσιμο)
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες, σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα καυτερής πιπεριάς (harissa)
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κύμινου, κοπανισμένους
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150γρ. φρυγανιές ολικής άλεσης
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 6 αραβικές πίτες μικρές
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (από βάζο) και κομμένες σε λωρίδες
  • λίγα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σπάζετε τις φρυγανιές σε μικρά κομμάτια και τις αλέθετε στο multi. Τις μεταφέρετε σ’ ένα μπολ.

Αλείφετε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν κρυώσουν τις βάζετε στο multi μαζί με τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τη harissa. Χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν και να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη φρυγανιά και το κύμινο και ανακατεύετε ξανά.

Πλάθετε το μίγμα σε έξι μπιφτέκια και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν. Πρέπει να σταθούν για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Μ’ ένα μυτερό μαχαιράκι ανοίγετε τις πίτες και βάζετε από ένα μπιφτέκι. Γαρνίρετε με λωρίδες από πιπεριές Φλωρίνης και φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr