OliveMagazine

Μηλόπιτα με αλεύρι ολικής και πορτοκάλι για διαβητικούς

Μηλόπιτα με αλεύρι ολικής και πορτοκάλι για διαβητικούς

Μερίδες:1 στρογγυλό ταψί 25 εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την μηλόπιτα

  • 4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες (κόκκινα ή πράσινα)
  • 130γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 130γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
  • 70γρ. φρουκτόζη
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αβγά
  • ½ κουτ. σούπας κανέλα
  • ½ κουτ. σούπας γαρίφαλλο
  • Για την επικάλυψη

  • 3 – 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
  • λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μίξερ χτυπάτε όλα τα υλικά της μηλόπιτας, εκτός από τα μήλα, μέχρι να έχετε ένα αρκετά σφιχτό μίγμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 25εκ. και αδειάζετε μέσα τη ζύμη της βάσης. Στρώνετε την επιφάνεια με μία μαρίζ, καρφώνετε επάνω τις φέτες των μήλων ανά τακτά διαστήματα και βάζετε την φόρμα στον φούρνο. Ψήνετε την μηλόπιτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Βγάζετε τη μηλόπιτα από το φούρνο και όσο είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

Tips

Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μήλα με αχλάδια, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε λίγα περισσότερα φρούτα.


Η μηλόπιτα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστή ή κρύα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr