OliveMagazine

Μοσχάρι με μέλι και γαρύφαλλο

Μοσχάρι με μέλι και γαρύφαλλο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 4-5 γαρύφαλλα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο φρέσκο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το μοσχάρι.

Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε για 3-4 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 1-1 ½ ώρα.

Λίγο πριν να είναι έτοιμο, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνετε στο φαγητό, το ανακατεύετε και το αφήνετε για 4-5 λεπτά.

Το συνοδεύετε με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr