OliveMagazine

Μοσχαρίσιες μπουκίτσες με ελιές

Μοσχαρίσιες μπουκίτσες με ελιές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. κιλότο μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • 1½ κουτ. γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
  • 30 ελιές πράσινες τσακιστές
  • 10 ελιές Καλαμών
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και το κρέας σε μπουκιές μεγέθους μικρού καρυδιού.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε το λιωμένο κρεμμύδι μαζί με τις μπουκίτσες κρέατος. Σοτάρετε τα δύο υλικά καλά ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λάδι τους. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κύμινο και το θυμάρι. Ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να σκεπάσετε το σκεύος, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί στο μισό.

Ρίχνετε μέσα τους κύβους ντομάτας, συμπληρώνετε ένα φλιτζάνι καφέ νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλη ½ ώρα, με το τηγάνι σκεπασμένο, σε μέτρια φωτιά.

Τέλος, προσθέτετε τις ελιές, ανακατεύετε, δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 2-3 λεπτά ακόμα, ώσπου η σάλτσα να πήξει καλά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σκελίδες σκόρδο στη συνταγή αν θέλετε. Αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε όμως αυτό το φαγητό, είναι μια γερή τηγανιά πατάτες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr