OliveMagazine

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με αρωματικό βούτυρο

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με αρωματικό βούτυρο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα φιλέτο (πάχους 3 εκ.)
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουτ. σούπας πιπερόριζα (τζίντζερ) φρέσκια, τριμμένη
  • χοντρό αλάτι (θαλασσινό)
  • Για το αρωματικό βούτυρο

  • 250γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 3-4 φύλλα βασιλικού φρέσκου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το βούτυρο: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι ή με κουτάλι μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί μια μαλακή κρέμα. Αδειάζετε το μίγμα σε μεμβράνη και τυλίγετε, πλάθοντάς το σε μικρό ρολό. Βάζετε το ρολό στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Πλένετε τις μπριζόλες καλά και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα βαθύ ταψί (που να χωράει τις μπριζόλες σε μονή στρώση) ανακατεύετε το κρασί, τις σάλτσες και την πιπερόριζα.

Βάζετε τις μπριζόλες μέσα στο ταψί και τις γυρίζετε για να βραχούν καλά και από τις δύο πλευρές. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες (τις γυρίζετε 1-2 φορές στο ενδιάμεσο, να μαριναριστούν καλά).

Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Τις αφήνετε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ψήνετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθεί καλά το εσωτερικό τους.

Σκεπάζετε τις μπριζόλες με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς. Αλατίζετε καλά, κόβετε από πάνω το βούτυρο σε φέτες και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Tips

Εναλλακτικά, ψήστε τις μπριζόλες σε ηλεκτρικό φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά από κάθε πλευρά.


Η σάλτσα Worcestershire (γούστερ σος) κατάγεται από τη Βρετανία και ταιριάζει ιδανικά με κρεατικά και θαλασσινά. Η γεύση της είναι αρκετά πικάντικη και αλμυρή αφού περιέχει ξίδι, ζάχαρη, αλάτι, κρεμμύδι, σκόρδο, ταμάρινθο, αντσούγια και διάφορα μπαχαρικά. Δοκιμάστε την επίσης σε σαλάτες ακόμα και σε κοκτέιλ, δίνει ιδιαίτερη σπιρτάδα. Θα τη βρείτε σε μεγάλα super markets και delicatessen.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο