OliveMagazine

Μους πέστροφας τυλιγμένη σε καπνιστό σολομό

Μους πέστροφας τυλιγμένη σε καπνιστό σολομό

Μερίδες:για μια μεγάλη φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας
  • 4 φύλλα σολομό καπνιστό
  • 3 κουτ. σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 6 αγγουράκια τουρσί
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγο πιπέρι
  • Για τη διακόσμηση

  • 1-2 αβγά, βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 καρότο, βρασμένο και κομμένο σε ροδέλες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ελέγχετε τα φιλέτα της καπνιστής πέστροφας και πετάτε όλα τα κοκαλάκια. Τα λιώνετε ελαφρά με το χέρι σας και τα βάζετε σ’ ένα μπολ. Ρίχνετε μέσα την ξαρμυρισμένη κάπαρη και τα τρία αγγουράκια τουρσί. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και μπόλικο πιπέρι.

Βάζετε το μίγμα στο μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας χοντροκομμένος πολτός. Τον αδειάζετε μέσα σ’ ένα μπολ, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά.

Παίρνετε μια φόρμα σε σχήμα ψαριού και την ντύνετε εσωτερικά με τα φύλλα του καπνιστού σολομού αφήνοντας να εξέχουν από τη φόρμα. Αδειάζετε μέσα τη μους πέστροφας πιέζοντας μ’ ένα κουτάλι για να πάει παντού, γυρίζετε τα φύλλα του καπνιστού σολομού να σκεπάσουν τη μους και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ξεφορμάρετε σε οβάλ πιατέλα και διακοσμείτε με τα υπόλοιπα αγγουράκια τουρσί, το βραστό καρότο και τα βραστά αβγά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr