Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τα ντοματίνια και το σκόρδο και φέρνετε δυο τρεις βόλτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα ντοματίνια να μαλακώσουν και να πιουν τα ζουμιά τους. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα αμύγδαλα, τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύετε.
Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας κάθε ένα ξεχωριστά. Προσθέτετε τη γέμιση, την απλώνετε ομοιόμορφα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα λαδώσετε ένα ένα.
Χαράζετε μπακλαβαδωτά, λαδώνετε, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε τον μπακλαβά στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, για 50 λεπτά περίπου.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή