Διαδικασία
Κόβετε τη μπανάνα στη μέση και τη βάζετε σε ένα πιάτο. Πάνω από την μπανάνα τοποθετείτε στη σειρά τις 3 μπάλες παγωτού, σοκολάτα, φράουλα και βανίλια.
Πάνω από το παγωτό σοκολάτα ρίχνετε ζεστό σιρόπι σοκολάτας, πάνω από το παγωτό φράουλα το σιρόπι φράουλας και πάνω από το παγωτό βανίλια το σιρόπι ανανά. Γαρνίρετε με το κορνέ 3 ροζέτες σαντιγί, στολίζετε με κερασάκια μαρασκίνο και πασπαλίζετε με κοπανισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια.
Υπάρχουν κι έτοιμα σιρόπια, αν όμως θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας, ιδού η διαδικασία:
Για το σιρόπι σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.
Για το σιρόπι φράουλας: Πολτοποιείτε τα φρούτα, τα ανακατεύετε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνετε 24 ώρες να μαριναριστούν. Μετά, τα βράζετε μαζί με λίγο χυμό λεμονιού για 5-6 λεπτά. Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα πολτοποιείτε, τα περνάτε από λεπτή σίτα με τουλπάνι και τα μεταφέρετε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Για το σιρόπι ανανά: Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι φράουλας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb