OliveMagazine

Μπιάνκο της Κέρκυρας

Μπιάνκο της Κέρκυρας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό κεφαλόπουλα ή άλλα άσπρα ψάρια για βραστό (μπακαλιάρο, σφυρίδα κ.λπ.), ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κεφάλι σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
  • 6 πατάτες, σε ροδέλες
  • 2-3 κλαδάκια μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα ψάρια, τα πλένετε και τα αλατοπιπερώνετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε και τις πατάτες και τις σοτάρετε για 8-10 λεπτά. Προσθέτετε το νερό, το μαϊντανό και τη ρίγανη και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.

Προσθέτετε το ψάρι και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη, ώστε να είναι μισοσκεπασμένο. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ζουμί. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακινείτε την κατσαρόλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr