OliveMagazine

Μπιφτέκια γεμιστά

Μπιφτέκια γεμιστά

Μερίδες:για 6 μεγάλα μπιφτέκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα μικρή τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 75γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ μπουκάλι σόδα
  • 1/2 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη γέμιση

  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 100γρ. ανθότυρο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία λεκάνη βάζετε το κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τη φρυγανιά, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Τα ζυμώνετε καλά. Προσθέτετε το αβγό και στο τέλος ρίχνετε τη σόδα και ζυμώνετε. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε ένα μπόλ βάζετε τη ντομάτα, τον ανθότυρο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε ελαφρά να μην διαλυθεί ο ανθότυρος και αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.

Χωρίζετε τον κιμά σε 6 κομμάτια. Τα κάνετε μπάλα με το χέρι σας και τα πιέζετε πάνω σε λεία επιφάνεια να ανοίξουν και να γίνουν μεγάλοι δίσκοι διαμέτρου 10-12 εκατ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζετε 2 κουτ σούπας από τη γέμιση. Με μεγάλη προσοχή πλάθετε τους δίσκους να γίνουν μπιφτέκια.

Ακουμπάτε τα γεμιστά μπιφτέκια σε ένα δίσκο. Τα αφήνετε να ηρεμήσουν στο ψυγείο για 1 ώρα και τα ψήνετε στο κάρβουνο βάζοντάς σε διπλή σχάρα μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα και ορεκτικά. Εναλλακτικά τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σας ή σε σχαροτήγανο.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr