OliveMagazine

Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Μπουτάκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση ή 8 κοπανάκια
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν τα αραδιάσετε σε πυρίμαχο σκεύος.

Αναμιγνύετε τη μουστάρδα με το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, λίγο νερό και το θυμάρι και περιχύνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα γυρίζετε να πάει το μίγμα παντού.

Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά ακόμη ξεσκέπαστο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr