OliveMagazine

Μπριάμ σε κρύα σαλάτα με φέτα και δυόσμο

Μπριάμ σε κρύα σαλάτα με φέτα και δυόσμο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:30
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κολοκυθάκια
  • 500γρ. πατάτες
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 200γρ. φέτα
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κυβάκια διαμέτρου 3 εκ. τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το σκόρδο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, τον χυμό ντομάτας και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.

Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Βγάζετε το μπριάμ από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Το διατηρείτε στο ψυγείο.

Για το σερβίρισμα μεταφέρετε το μπριάμ σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, γαρνίρετε με τη φέτα κομμένη σε χοντρούς κύβους και τον δυόσμο.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο