OliveMagazine

Μυλοκόπι ψημένο σε κρούστα από αλάτι

Μυλοκόπι ψημένο σε κρούστα από αλάτι

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μυλοκόπι, περίπου 1 κιλό
  • 2 κιλά χοντρό αλάτι θαλασσινό
  • 6 ασπράδια αβγών
  • 1 ματσάκι από φρέσκα αρωματικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα, λεβάντα)
  • κόκκους πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε το ψάρι από τα βράγχια και τα έντερα αλλά, προσοχή, όχι από τα λέπια!

Βάζετε στην κοιλιά του ψαριού τα μυρωδικά και τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.

Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια των αβγών και ρίχνετε μέσα το αλάτι. Ανακατεύετε το μίγμα να γίνει σαν πηχτός χυλός.

Απλώνετε λίγο από το μίγμα στη βάση ενός ταψιού, ακουμπάτε το ψάρι και ρίχνετε το υπόλοιπο μίγμα του αλατιού σκεπάζοντας το ψάρι. Το στρώνετε με τα χέρια σας για να καλυφθεί τελείως το ψάρι. Ψήνετε το ψάρι στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το μίγμα με το αλάτι να κάνει χρυσόξανθη κρούστα

Βγάζετε το ψάρι από το φούρνο και το αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Σπάτε την κρούστα και με προσοχή την αφαιρείτε. Ξεκολλάτε προσεκτικά την πέτσα του ψαριού μαζί με τα λέπια και σερβίρετε.

Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο