OliveMagazine

Νηστίσιμα κεκάκια με σταφίδες και καρύδια

Νηστίσιμα κεκάκια με σταφίδες και καρύδια

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 4 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδα σουλτανίνα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC και τοποθετείτε δώδεκα χάρτινες θήκες για μάφιν μέσα σε ένα ειδικό ταψάκι με δώδεκα υποδοχές.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τις ξανθές, τις μαύρες σταφίδες και τα καρύδια με δύο κουταλιές της σούπας από το μίγμα με το αλεύρι.

Σε τρίτο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού να ενωθούν καλά. Ρίχνετε το μίγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τέλος, ανακατεύετε μέσα και το μίγμα με τις σταφίδες και μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες των μάφιν.

Ψήνετε τα κεκάκια στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλετε και τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr