OliveMagazine

Νηστίσιμη σαλάτα με χταπόδι, σταμναγκάθι και τοματίνια

Νηστίσιμη σαλάτα με χταπόδι, σταμναγκάθι και τοματίνια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. χταπόδι
  • 600ml λευκό βαλσαμικό
  • 140ml ελαιόλαδο
  • 200γρ. σταμναγκάθι βρασμένο
  • 300γρ.τοματίνια
  • 150γρ. παξιμάδια από χαρούπι
  • 80γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 80γρ. ππεριές χρωματιστές
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ αναμιγνύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το ξίδι.

Κόβετε το χταπόδι σε μικρές φέτες και στη συνέχεια το μαρινάρετε στο λαδόξιδο για μισή ώρα περίπου.

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα με το σταμναγκάθι, τις πιπεριές, το παξιμάδι και το φρέσκο κρεμμύδι. Περιχύνετε τα υλικά με λίγη από τη μαρινάδα, αλατίζετε και ανακατεύετε απαλά.

Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας από πάνω το χταπόδι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο