OliveMagazine

Νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι

Νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 νεροπότηρα ρύζι για πιλάφι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαύρες σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεπλένετε το ρύζι καλά με άφθονο, κρύο νερό. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 4½ ποτήρια νερό και λίγο αλάτι. Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο.

Προσθέτετε τις σταφίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό του. Το αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε με πάνινη πετσέτα και το αφήνετε έτσι για 5-6 λεπτά.

Ρίχνετε μέσα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος ρίχνετε τον άνηθο και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Βάζετε το ρύζι σε στρογγυλή φόρμα και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr