OliveMagazine

Νουά με κασέρι και καπνιστή γαλοπούλα

Νουά με κασέρι και καπνιστή γαλοπούλα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:20'
Έτοιμο σε:2:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλο νουά γύρω στο 1½ κιλό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 2 κλαράκια σέλινο
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 3 νεροπότηρα κρασί λευκό
  • 20 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 20 φέτες τυρί κασέρι για τοστ
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα

  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • το ζουμί που έβρασε το νουά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, βάζετε μέσα το νουά και το σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότα, τα σέλινα, το μαυροπίπερο και το λευκό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει περίπου για 2 ώρες και μέχρι να μαλακώσει.

Στην ώρα επάνω αλατίζετε το φαγητό. Αν χρειάζεται, προσθέτετε περισσότερο ζωμό όσο βράζει. Όταν μαλακώσει το βγάζετε, το βάζετε σε πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Σουρώνετε το ζουμί από το βράσιμο και το κρατάτε σε μια λεκανίτσα.

Όταν το νουά κρυώσει καλά (μπορείτε να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα) το κόβετε σε λεπτές φέτες. Παίρνετε μια πιατέλα σερβιρίσματος ή ανοξείδωτη ή πορσελάνινη και βάζετε μια φέτα νουά, μια φέτα καπνιστής γαλοπούλας και μια φέτα κασέρι. Το κάνετε αυτό μέχρι να τελειώσουν όλες οι φέτες του νουά.

Όλα τα κομματάκια από το ζαμπόν και το τυρί που περισσεύουν εκτός του νουά τα κόβετε και τα μαζεύετε σε ένα μπολάκι. Τα ψιλοκόβετε.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε το αλεύρι και το καβουρδίζετε μέχρι να σκουρύνει. Προσθέτετε το ζουμί που έβρασε το νουά και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κομματάκια της γαλοπούλας και του τυριού και την τριμμένη παρμεζάνα. Αν σας πήξει πολύ την αραιώνετε με λίγο νερό ή ζωμό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Περιχύνετε το νουά με τη ζεστή σάλτσα και το βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά, ίσα ίσα να λιώσει το κασέρι. Το σερβίρετε καυτό στο τραπέζι και το γαρνίρετε με πιλάφι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr