OliveMagazine

Ντοματοτηγανίτες με φρέσκες και λιαστές ντομάτες

Ντοματοτηγανίτες με φρέσκες και λιαστές ντομάτες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (μόνο τα φυλλαράκια)
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα λιαστή ψιλοκομμένη, διατηρημένη στο λάδι, καλά στραγγισμένη
  • 3 φέτες ψωμί
  • 400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβετε και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά τους.

Μουσκεύετε το ψωμί στο γάλα και στη συνέχεια το στύβετε καλά με το χέρι σας για να φύγει όλο το υγρό.

Σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος ρίχνετε τις στραγγισμένες ντομάτες, τις λιαστές, το ψωμί, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μέλι, το βαλσαμικό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με μια κουτάλα, ώσπου το μίγμα να πάρει μορφή πηχτού χυλού.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και όταν κάψει ρίχνετε από 1 κουτ. σούπας από το χυλό που ετοιμάσατε για κάθε κεφτέ. Τηγανίζετε τις ντοματοτηγανίτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr