OliveMagazine

Ξινόχοντρος με πράσα και ρεβίθια

Ξινόχοντρος με πράσα και ρεβίθια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ξινόχοντρο
  • 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια ή φασόλια ξερά, βρασμένα
  • ½ - ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε τα πράσα στο λάδι, ρίχνετε τη ντομάτα χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν δύο τρεις βράσεις.

Προσθέτετε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε και τον ξινόχοντρο. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Τέλος, 5 λεπτά πριν αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνετε τα ρεβίθια και λεμόνι αν βάλετε. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή και κρύο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πράσα με φασολάκια φρέσκα, που θα μαγειρέψετε σοτάροντας πρώτα στο λάδι μαζί με 1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι. Θα ρίξετε τον ξινόχοντρο 10 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα των φασολιών και αφού προσθέσετε το ανάλογο νερό. Πασπαλίζετε το φαγητό με τριμμένη φέτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr