OliveMagazine

Ομελέτα με πιπεριές

Ομελέτα με πιπεριές

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10 αβγά
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 8 ντομάτες μέτριες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φετούλες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις πιπεριές από τα σπόρια τους και τις κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες. Καθαρίζετε και κόβετε και το κρεμμύδι σε ροδέλες.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές με το κρεμμύδι για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Ξεφλουδίζετε στο μεταξύ τις ντομάτες, τις στύβετε για να βγουν τα σπόρια τους και τις λιώνετε με πιρούνι. Τις προσθέτετε στο μίγμα του τηγανιού μαζί με το σκόρδο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά των λαχανικών.

Χτυπάτε τα αβγά σε ομελέτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε μέσα στα λαχανικά. Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει η ομελέτα. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, με πικάντικο τριμμένο τυρί ή κομματιασμένη φέτα.

Φωτογραφία : Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr