OliveMagazine

Ομελέτα φούρνου με «αόρατα» λαχανικά

Ομελέτα φούρνου με «αόρατα» λαχανικά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10 αβγά, χτυπημένα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
  • 250ml γάλα φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τις πατάτες

  • 4 μέτριες πατάτες
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τις πατάτες: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, λίγο πιο χοντρά από σπιρτόξυλα. Ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά και ανακατεύετε.

Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και αραδιάζετε μέσα τις πατάτες ομοιόμορφα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Για την ομελέτα: Πολτοποιείτε στο μούλτι το κολοκύθι, το καρότο και το κρεμμύδι. Σε μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πολτοποιημένα λαχανικά για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύετε ελαφρά και περιχύνετε με τα αβγά. Μεταφέρετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180οC, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα. Σερβίρετε μαζί με ντοματοσαλάτα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studiom.gr

Tips

Αν δεν έχετε τηγάνι που να μπαίνει στον φούρνο, μεταφέρετε τα λαχανικά σε ταψί προτού τα περιχύσετε με τα αβγά.


Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε την ομελέτα μόνο με τα λαχανικά και να σερβίρετε στο πλάι τις πατάτες.


Ο Κωνσταντίνος Τζιτζικάκης μαγειρεύει για τον Παιδικό Σταθμό Δήμου Δάφνης.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr