OliveMagazine

Οσπριοσαλάτα με αρωματική λαδόσαλτσα

Οσπριοσαλάτα με αρωματική λαδόσαλτσα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα για τουλάχιστον 6 ώρες
  • 150γρ. φασόλια ξερά, ψιλά, μουλιασμένα για τουλάχιστον 6 ώρες
  • 150γρ. φακές
  • 150γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 μικρά καρότα, ψιλοτριμμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, χοντροτριμμένη
  • 2 πιπεριές κέρατο, χοντροτριμμένες ή ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • Για τη λαδόσαλτσα

  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • ¼ ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα ρεβίθια, τις φακές και τα δύο είδη φασολιών σε τρεις διαφορετικές μικρές κατσαρόλες. Γεμίζετε τα τρία σκεύη με αρκετό νερό και τα βράζετε. Τα ρεβίθια χρειάζονται 50-60 λεπτά, οι φακές περίπου 35-40 λεπτά και τα φασόλια 40-50 λεπτά.

Δοκιμάζετε αν έχουν μαλακώσει (χωρίς να λιώσουν) και τα στραγγίζετε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Τα ξεπλένετε με άφθονο νερό και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά.

Ετοιμάζετε τη λαδόσαλτσα: Πολτοποιείτε στο μούλτι τον μαϊντανό και τον δυόσμο με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρετε μια κρέμα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τα βρασμένα όσπρια, τα καρότα τις πιπεριές και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ραντίζετε με τη λαδόσαλτσα και ανακατεύετε καλά.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο