OliveMagazine

Πέννες με ντοματίνια και παρμεζάνα

Πέννες με ντοματίνια και παρμεζάνα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 250γρ. ντοματίνια, σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζετε.

Κόβετε στα δύο τις σκελίδες του σκόρδου και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τις πέννες, τα ντοματίνια, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τον βασιλικό. Αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν. Πριν σερβίρετε, αφαιρείτε το σκόρδο και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά του σκόρδου, μειώνετε τις σκελίδες σε μία και την ψιλοκόβετε στη σάλτσα.


Αν την προτιμάτε ελληνική, αντικαθιστάτε την παρμεζάνα με ξερή μυζήθρα ή με φέτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr