OliveMagazine

Πέστροφα στο χαρτί με αχνιστά σέσκουλα

Πέστροφα στο χαρτί με αχνιστά σέσκουλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την πέστροφα

  • 4 πέστροφες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί, την ψίχα
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • θυμάρι ξερό
  • ρίγανη ξερή
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα
  • χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τα σέσκουλα

  • 500γρ. σέσκουλα καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • χυμό από 1 λεμόνι για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC, στις αντιστάσεις. Ξεπλένετε καλά τις πέστροφες.

Στο μούλτι αλέθετε το σκόρδο, το ψωμί και τον μαϊντανό και γεμίζετε με το μίγμα τις κοιλιές των ψαριών. Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Τυλίγετε κάθε πέστροφα σε λαδόκολλα, τις ακουμπάτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα σέσκουλα: Πλένετε και ψιλοκόβετε τα σέσκουλα. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.

Σερβίρετε τα αχνιστά σέσκουλα με λεμόνι και ελαιόλαδο, ενώ τις πέστροφες με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και λεμόνι.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Αντί για ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παξιμάδι τριμμένο στο multi.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr