OliveMagazine

Πίτα κουρού με καβουρμά

Πίτα κουρού με καβουρμά

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 έτοιμα φύλλα κουρού
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση:

  • 30 ml ε.π ελαιόλαδο
  • 500 γρ. καβουρμάς
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 6-8 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. φέτα σκληρή, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, πικάντικη, τριμμένη
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον καβουρμά για 4΄-6΄ να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5΄-6΄.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη φέτα, τη γραβιέρα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Πίτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ᵒC στον αέρα. Λαδώνουμε ελαφρά τη βάση και τα πλαϊνά ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 30-32 εκ.

Στρώνουμε το πρώτο φύλλο κουρού στη βάση, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και τη στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα για να σφραγίσουμε τη γέμιση.

Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας με ένα μαχαίρι, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε για 50΄ μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την πίτα να μισοκρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Styling: Κ. Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIOM

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο