OliveMagazine

Πίτσα με σάλτσα ντομάτας, τυρί ένταμ, μπέικον, αβγά και κρεμμυδάκι φρέσκο

Πίτσα με σάλτσα ντομάτας, τυρί ένταμ, μπέικον, αβγά και κρεμμυδάκι φρέσκο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 25γρ. μαγιά νωπή
  • 250γρ. νερό χλιαρό
  • 400γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • Για την πίτσα

  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 φλιτζάνι ένταμ χοντροτριμμένο
  • 4 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε τη μαγιά σε 1-2 κουταλιές από το χλιαρό νερό και προσθέτετε 2 κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας χυλός. Σκεπάζετε και περιμένετε να φουσκώσει. Κρατάτε στην άκρη ½ φλιτζάνι από το αλεύρι και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια λεκάνη. Προσθέτετε σιγά σιγά το μίγμα της μαγιάς και ακολούθως το χλιαρό νερό και το αλάτι, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Ζυμώνετε με το αλεύρι που κρατήσατε, για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Όταν η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζετε σε 4 μπαλάκια, τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε για περίπου 2 ώρες να ανέβουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Κατόπιν, ανοίγετε με τα χέρια σας την κάθε μπάλα ζύμης ώστε να την απλώσετε και να φτιάξετε μια αρκετά λεπτά ζύμη. Η βάση για την πίτσα σας είναι έτοιμη. Από εκεί και πέρα προσθέτετε ό,τι υλικό σας αρέσει.

Για τη σάλτσα ντομάτας: πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Λαδώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας και απλώνετε μέσα τη ζύμη. Στρώνετε και ισιώνετε με τα δάχτυλά σας να ανοίξει καλά.

Αλείφετε τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας, μοιράζετε τις φέτες του μπέικον σε διάφορα σημεία και πασπαλίζετε από πάνω ομοιόμορφα το τριμμένο τυρί.

Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200οC και μετά τη βγάζετε από τον φούρνο, σπάζετε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία, πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ξαναβάζετε την πίτσα στον φούρνο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να ψηθούν τα αβγά.

Ξεφουρνίζετε, κόβετε την πίτσα στα τέσσερα έτσι ώστε σε κάθε κομμάτι να πέφτει από ένα αβγό και δύο κομμάτια μπέικον και σερβίρετε την πίτσα αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr