OliveMagazine

Παγωτό λεμόνι-μέντα

Παγωτό λεμόνι-μέντα

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1lt γάλα πλήρες
  • 400ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 85γρ. γάλα σκόνη 0%
  • 335γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 35γρ. μέλι
  • 5 κρόκους αβγών
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 20 φυλλαράκια μέντας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τους κρόκους των αβγών και τα φυλλαράκια της μέντας. Ανακατεύετε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μίγμα να πάρει μία βράση.

Βάζετε τους κρόκους σε ένα βαθύ μπολ και τους χτυπάτε καλά. Προσθέτετε στα αβγά σιγά-σιγά το μίγμα που έχετε βράσει και ανακατεύετε προσεκτικά.

Με ένα ψιλό σουρωτήρι, σουρώνετε το μίγμα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και το τοποθετείτε πάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμη, προκειμένου να παστεριωθούν τα αβγά.

Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και το αδειάζετε σε μεταλλικό σκεύος. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια του μίγματος, για να μην δημιουργηθεί κρούστα και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο έως ότου κρυώσει καλά.

Όταν κρυώσει, μεταφέρετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει.

Λίγο πριν το βγάλετε από την παγωτομηχανή, ψιλοκόβετε τα φυλλαράκια της μέντας και τα προσθέτετε στο παγωτό.

Μεταφέρετε το παγωτό σε κατάλληλο σκεύος και το συντηρείτε στην κατάψυξη, μέχρι να το σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr