OliveMagazine

Παιδική τούρτα γενεθλίων

Παιδική τούρτα γενεθλίων

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 παντεσπάνια διαμέτρου 25εκ.
  • Για το σιρόπι

  • 120γρ. ζεστό νερό
  • 140γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για τη γέμιση

  • μους σοκολάτα
  • μους λευκή σοκολάτα-πορτοκάλι
  • Για τη διακόσμηση

  • χρωματιστά καραμελάκια με γέμιση σοκολάτα
  • πουράκια σοκολάτας
  • μαρσμέλοους
  • κεριά τούρτας
  • βεγγαλικά τούρτας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το ζεστό νερό με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση και έπειτα αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση: Σιροπιάζετε τα παντεσπάνια χρησιμοποιώντας πινέλο. Βάζετε ένα δίσκο από παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε πάνω μια στρώση μους σοκολάτας. Στρώνετε την επιφάνεια τη μους με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Συνεχίζετε με δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με μους λευκής σοκολάτα με πορτοκάλι. Τοποθετείτε και το τρίτο παντεσπάνι και επικαλύπτετε πλήρως την τούρτα με τις υπόλοιπες μους. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες προκειμένου να σταθεροποιηθεί.

Τέλος, γαρνίρετε την τούρτα με καραμελάκια, πουράκια και μαρσμέλοους. Πριν σερβίρετε τοποθετείτε πάνω στην τούρτα και τα σοκολατένια νούμερα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο