OliveMagazine

Παλατιανοί κεφτέδες με τζατζίκι από ραπανάκια

Παλατιανοί κεφτέδες με τζατζίκι από ραπανάκια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:60
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη γέμιση

  • 300γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 150γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 150γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους
  • 6 κουτ. σούπας νερό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το τύλιγμα

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το τζατζίκι

  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 10 ραπανάκια μικρά, τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30γρ. ξίδι λευκό
  • 60γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το τηγάνισμα

  • 3 αβγά χτυπημένα ελαφρώς
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση του κιμά: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Τυλίγετε τους κεφτέδες: Απλώνετε δύο φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα μεταξύ τους, παίρνετε ένα μέρος από τη γέμιση και το απλώνετε ομοιόμορφα κατά μήκος της μικρής πλευράς των φύλλων. Κλείνετε τις δύο άκρες προς τα μέσα και στη συνέχεια τα τυλίγετε σαν μπαστούνι. Στο τελείωμα βάζετε λίγο λιωμένο βούτυρο για να κλείσει καλά το ρολό. Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Βάζετε τα μπαστούνια στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια τα βγάζετε και τα κόβετε σε φέτες πάχους 2εκ. περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το τζατζίκι: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε και το τζατζίκι στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να δροσίσει.

Αφού κόψετε το ρολό σε κεφτέδες, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Βουτάτε την κάθε φέτα-κεφτέ στα χτυπημένα αβγά αφού πρώτα τους αλευρώσετε ελαφρώς και τους τηγανίζετε στο ζεστό λάδι για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Αφήνετε τους κεφτέδες σε χαρτί απορροφητικό για να στραγγίξουν.

Μεταφέρετε τους κεφτέδες σε μια πιατέλα και τους σερβίρετε συνοδεύοντας με το τζατζίκι που ετοιμάσατε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο