OliveMagazine

Πανακότα με καρύδα και φρέσκα βατόμουρα

Πανακότα με καρύδα και φρέσκα βατόμουρα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 125ml γάλα πλήρες
  • 125ml γάλα καρύδας
  • 375ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10γρ. ζελατίνη (4 ζελατίνες)
  • Για τη διακόσμηση

  • ινδική καρύδα τρίμμα
  • 6 φρέσκα βατόμουρα
  • 6 κορφούλες δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τις ζελατίνες, μία προς μία, σε 500ml πολύ κρύο νερό και τις αφήνετε για περίπου 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το νερό και τις σουρώνετε.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα μέχρι να πάρει μια βράση. Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά, ρίχνετε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.

Προσθέτετε την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά καλά. Μοιράζετε το μίγμα σε μπολάκια της αρεσκείας σας και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η πανακότα. Διακοσμείτε με φρέσκα βατόμουρα, τριμμένη καρύδα και φυλλαράκια μέντας πριν σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr