OliveMagazine

Παστέλι με σουσάμι, καρύδα και φακή

Παστέλι με σουσάμι, καρύδα και φακή

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι φακή βρασμένη al dente
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι ή μελάσα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το πετιμέζι και το αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να αραιώσει. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε για 5 λεπτά πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας συχνά ή μέχρι να σφίξει το μίγμα και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όσο περισσότερο αφήσετε το παστέλι στη φωτιά τόσο πιο σκληρό γίνεται.

Απλώνετε το μίγμα σε ένα μικρό ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα και, αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τα κομμάτια που θέλετε.

Αφήνετε το παστέλι να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια κόβετε τα κομμάτια με βρεγμένο μαχαίρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb - Ματίνα Πετρουτσά

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr