OliveMagazine

Πασχαλινή τερίνα

Πασχαλινή τερίνα

Μερίδες:Για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. τυρί κρέμα
  • 60γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 60γρ. σταφίδες ξανθές
  • 300γρ. ξερά φρούτα ανάμικτα (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες), ψιλοκομμένα
  • 60γρ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 60γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30ml γάλα ζεστό
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 5-6 κερασάκια μαρασκίνο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λιώνετε τη ζελατίνα στο ζεστό γάλα.

Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτετε το αβγό και χτυπάτε ξανά για να ενσωματωθεί.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα και τα μαρασκίνο, επίσης ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα και ύστερα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Καλύπτετε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει για 4-5 ώρες τουλάχιστον.

Ξεφορμάρετε σε μακρόστενη φόρμα, αφαιρείτε τη μεμβράνη και σερβίρετε το γλυκό κόβοντάς το σε φέτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr