OliveMagazine

Πατάτες ακορντεόν στο αλουμινόχαρτο με σκορδόλαδο, κασέρι και μπέικον

Πατάτες ακορντεόν στο αλουμινόχαρτο με σκορδόλαδο, κασέρι και μπέικον

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση
  • 12 κομμάτια κασέρι, λεπτοκομμένα
  • 6 μεγάλα φύλλα φασκόμηλο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το σκόρδο. Αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς και στραγγίζετε το αρωματισμένο λάδι.

Πλένετε τις πατάτες καλά τρίβοντάς τις με σφουγγαράκι, για να φύγουν τα χώματα και κρατάτε τη φλούδα. Με μεγάλη προσοχή και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τις πατάτες σε έξι σημεία. Σε κάθε σχισμή βάζετε εναλλάξ ένα κομματάκι μπέικον, ένα κομματάκι κασέρι και στο κέντρο σφηνώνετε από ένα φύλλο φασκόμηλο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο.C Φτιάχνετε «φωλιές» από αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε σε καθεμία από μία πατάτα. Περιχύνετε τις πατάτες με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.

Κλείνετε τις «φωλιές» να μη φαίνεται η πατάτα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου και μέχρι οι πατάτες να ψηθούν καλά. Τις σερβίρετε στα πιάτα ζεστές, μέσα στο αλουμινόχαρτο ανοίγοντάς το για να φαίνεται η πατάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr