OliveMagazine

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και τυρί

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και τυρί

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μεγάλες πατάτες, όσο γίνεται όμοιου μεγέθους, βρασμένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τσιμπιούνται
  • 400γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • λίγο θυμάρι ξερό
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC στον αέρα. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά και να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με το θυμάρι.

Αναμιγνύετε τα μανιτάρια με το μπέικον, το μαϊντανό και το μισό τυρί. Κόβετε τις βρασμένες πατάτες στη μέση, αφαιρείτε αρκετή ψίχα από το κάθε μισό με ένα κουτάλι και την προσθέτετε στο μίγμα των μανιταριών.

Αλατοπιπερώνετε το μίγμα, ανακατεύετε και απογεμίζετε με αυτό τις πατάτες. Αραδιάζετε τις πατάτες σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά τους.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr