OliveMagazine

Πεσκανδρίτσα με κρεμμύδια στο ζωμό της

Πεσκανδρίτσα με κρεμμύδια στο ζωμό της

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πεσκανδρίτσα περίπου 2 κιλά
  • 800γρ. κρεμμύδια ξερά, καλά καθαρισμένα
  • 2 πράσα καλά καθαρισμένα
  • 1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ρίζα τζίντζερ φρέσκια, τριμμένη στον τρίφτη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε το κεφάλι από την πεσκανδρίτσα και την καθαρίζετε από τα κόκαλα, δημιουργώντας έτσι 4 μεγάλα φιλέτα. Βάζετε το κεφάλι και τα κόκαλα σε κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα βράζετε υπομονετικά σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.

Σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό. Αλατίζετε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας. Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και τα κρεμμύδια σε φέτες. Κοπανίζετε το τζίντζερ στο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε τις φέτες από τα κρεμμύδια και τις ροδέλες από τα πράσα μαζί με 1 νεροπότηρο ζωμό από την πεσκανδρίτσα. Τα βράζετε σιγά σιγά σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον μισή ώρα.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα και μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά. Αν χρειαστεί, ρίχνετε λίγο ζωμό ακόμη. Ρίχνετε το λιωμένο τζίντζερ και ανακατεύετε.

Βάζετε πάνω από τα κρεμμύδια τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας. Συμπληρώνετε λίγο από τον έτοιμο ζωμό, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ροζ πιπέρι και αφήνετε να πάρει μια βράση. Σκεπάζετε το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά.

Το σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα μαζί με το ζωμό.

Tips

Μπορεί να ζητήσετε από τον ψαρά σας να φιλετάρει την πεσκανδρίτσα, κρατώντας όμως το κεφάλι και τα κόκαλα που είναι απαραίτητα για τον ζωμό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο