OliveMagazine

Πικάντικο κουνουπίδι με κανέλα

Πικάντικο κουνουπίδι με κανέλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κουνουπίδι (μόνο τα μπουκετάκια)
  • 1 μπαστουνάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού harissa
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 2 καρότα μεγάλα, χοντροτριμμένα
  • 1½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 50γρ. σταφίδες μαύρες
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι, το κουνουπίδι και τα καρότα στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.

Ρίχνετε το μπαστουνάκι της κανέλας, τα αποφλοιωμένα ντοματάκια, τη harissa, λίγο αλάτι και το ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζετε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακινείτε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό.

Ανοίγετε την κατσαρόλα, αφαιρείτε το μπαστουνάκι κανέλας και ρίχνετε τις σταφίδες. Ανακατεύετε προσεκτικά και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 2-3 λεπτά προτού σερβίρετε σε πιάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr