OliveMagazine

Πράσα με πλιγούρι, κόκκινες πιπεριές και τριφτή τομάτα

Πράσα με πλιγούρι, κόκκινες πιπεριές και τριφτή τομάτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. πράσα, καλά πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ.  Τριφτή Τομάτα ΓΚΡΕΚΑ
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνετε μέσα τα πράσα και το κρεμμύδι μαζί με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνετε την Τριφτή Τομάτα ΓΚΡΕΚΑ, αλατίζετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε το πλιγούρι, τρία φλιτζάνια καυτό νερό και τον μαϊντανό, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.

Στο τέλος προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνετε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με φυλλαράκια από φρέσκο μαϊντανό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο