OliveMagazine

Πουγκιά με λευκά τυριά και μυρωδικά

Πουγκιά με λευκά τυριά και μυρωδικά

Μερίδες:για 27 πουγκιά
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 9 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 200γρ. φέτα, σε τρίμματα
  • 150γρ. ανθότυρο, σε τρίμματα
  • 150γρ. χαλούμι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζετε από τη φωτιά τα κρεμμύδια και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατεύετε και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ακουμπάτε τρία φύλλα κρούστας καλά λαδωμένα το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια τα κόβετε στα 9.

Βάζετε σε κάθε μικρό κομμάτι από μία κουταλιά γέμιση περίπου και στη συνέχεια παίρνετε τις 4 άκρες μαζί και τις κλείνετε σαν πουγκί. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και όλη τη γέμιση.

Βάζετε τα πουγκιά σε ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Φωτογραφία - Food styling Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr