OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με τραγανή φέτα και γλυκό βύσσινο

Πράσινη σαλάτα με τραγανή φέτα και γλυκό βύσσινο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο φύλλα
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο, μόνο φύλλα
  • 100γρ. σπανάκι, νεαρά φύλλα
  • 100γρ. ρόκα
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φλούδες
  • 30γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
  • 4 φέτες φέτα, πάχους 0,5εκ.
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 200γρ. κορν φλέικς ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για το dressing

  • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 2 κουτ. σούπας γλυκό βύσσινο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσετε την τραγανή φέτα βουτάτε τις φέτες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στα κορν φλέικς και βάζετε τις παναρισμένες φέτες στο ψυγείο για 5-10 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις φέτες της φέτας για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζετε από το τηγάνι και τις βάζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζετε τη σαλάτα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο, το σπανάκι, τη ρόκα και το καρότο και κρατάτε στην άκρη.

Για το dressing βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σε μία μεγάλη πιατέλα στρώνετε τα σαλατικά, από πάνω τοποθετείτε τα κομμάτια φέτας και περιχύνετε με το dressing, πασπαλίζετε με το φιστίκι και το σουσάμι και σερβίρετε.

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καβουρδισμένο λευκό σουσάμι με μαύρο σουσάμι και εάν θέλετε μπορείτε να το προσθέσετε μέσα στα κορν φλέικς, αντί να το πασπαλίσετε στη σαλάτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr