OliveMagazine

Πράσινη σαλάτα με τυρί και ντρέσινγκ γιαουρτιού

Πράσινη σαλάτα με τυρί και ντρέσινγκ γιαουρτιού

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 1 χεριά σπανάκι (μόνο τα τρυφερά φύλλα)
  • 1 χούφτα νεροκάρδαμο
  • 1/2 λόλα κόκκινη
  • 1/2 λόλα πράσινη
  • 1 καλή χούφτα σταμναγκάθι
  • μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψημένη, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μπαστούνια
  • 150γρ. τυρομαλάκα ή τυρί μανούρι κομμένο σε κύβους
  • 150γρ. καβουρμάς κομμένος σε φέτες (προαιρετικά)
  • Για το ντρέσινγκ γιαουρτιού

  • 200γρ. γιαούρτι
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε, στραγγίζετε καλά και κόβετε με το χέρι όλα τα σαλατικά σας. Τα ρίχνετε σε σαλατιέρα και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε το dressing ανακατεύοντας στο blender το δυόσμο με το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος προσθέτετε σταδιακά όσο ελαιόλαδο χρειαστεί μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ. Διακοσμείτε τη σαλάτα με το τυρί, περιχύνετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Δημήτρης Ασπιώτης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο