OliveMagazine

Ρεβύθια φούρνου με σπανάκι και ταραμά

Ρεβύθια φούρνου με σπανάκι και ταραμά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:0'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. Ρεβύθια Χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
  • ½ φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες
  • χυμό από 2 λεμόνια και το ξύσμα τους
  • 2 κουτ. σούπας ταραμά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα μουλιασμένα Ρεβύθια Χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να λιώσουν. Αλατίζετε μετά τα 40 λεπτά. Τα σουρώνετε κρατώντας ένα δυο φλιτζάνια από το ζωμό τους και τα αφήνετε στην άκρη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Σε μια γάστρα ανακατεύετε το σπανάκι με τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το φινόκιο και τα σουρωμένα ρεβύθια. Αλατοπιπερώνετε με μέτρο.

Περιχύνετε το φαγητό με το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και μισό φλιτζάνι ζωμό από τα ρεβύθια και βάζετε τη γάστρα στον φούρνο χωρίς το καπάκι αρχικά, μέχρι να πάρει βράση το φαγητό. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι, σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι και μαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να ψηθούν καλά τα ρεβύθια και να στεγνώσουν από τα πολλά ζουμιά τους. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο ζωμό.

Όταν μαγειρευτεί το φαγητό, βγάζετε το ζουμί με μια κουτάλα, χτυπάτε τον ταραμά με τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, προσθέτετε και το ζουμί του φαγητού και περιχύνετε το φαγητό στη γάστρα. Ανακατεύετε και αφήνετε να γίνει χλιαρό πριν σερβίρετε σε πιάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr