Διαδικασία
Πλένετε και κόβετε τα ροδάκινα σε μέτριους κύβους, περίπου των 2εκ., χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το φτερό τη ζάχαρη με τα 250γρ. βουτύρου, για 2 - 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μίγμα το σιμιγδάλι, την τριμμένη καρύδα και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά ακόμη, σε χαμηλή ταχύτητα.
Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύετε το μίγμα με μία μαρίζ.
Σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 28-30εκ. σκορπίζετε τα κομματάκια παγωμένου βουτύρου και ραντίζετε με το μέλι. Απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί τα κομμάτια των ροδάκινων και από πάνω αδειάζετε το μίγμα που ετοιμάσατε στο μίξερ. Ισιώνετε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε τη ροδακινόπιτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνετε τη ροδακινόπιτα να κρυώσει ελαφρώς, για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα, ώστε τα ροδάκινα να βρίσκονται από πάνω. Σερβίρετε τη ροδακινόπιτα χλιαρή, ή την αφήνετε να κρυώσει τελείως, πριν την κόψετε σε κομμάτια. Πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πούδρα αμυγδάλου με ίση ποσότητα από τριμμένα φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ.
Με την ίδια συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε και ανάποδη μηλόπιτα, στην οποία αντί για μέλι μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ίση ποσότητα πετιμέζι.