OliveMagazine

Ροζ λεμονάδα με φράουλα και βασιλικό

Ροζ λεμονάδα με φράουλα και βασιλικό

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη λεμονάδα

  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού (40γρ.)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη + 1½ κουτ. σούπας επιπλέον
  • 1 φλιτζάνι νερό + 6-7 φλιτζάνια επιπλέον
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (8-10 λεμόνια περίπου)
  • 2 φλιτζάνια φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το ένα φλιτζάνι ζάχαρη με το ένα φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τον βασιλικό και αφήνετε στην άκρη.

Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το φυλάτε στο ψυγείο. Βάζετε σε ένα μπολ τις φράουλες με τη μιάμιση κουταλιά ζάχαρη, τα αφήνετε 10 λεπτά και στη συνέχεια τα κάνετε πουρέ στον μπλέντερ. Κατόπιν, τα περνάτε από ένα λεπτό σουρωτήρι για να φύγουν οι σπόροι.

Βάζετε σε μια κανάτα το σιρόπι, το χυμό λεμόνι, τον πουρέ φράουλας, τα 6-7 φλιτζάνια νερό και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη λεμονάδα με πάγο, φρέσκες φράουλες και φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Το σιρόπι δεν διατηρείται στο ψυγείο για πάνω από 2 μέρες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr