OliveMagazine

Ρολάκια με ζαμπόν και μπρουσκέτες με σαλάμι

Ρολάκια με ζαμπόν και μπρουσκέτες με σαλάμι

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα ρολάκια με ζαμπόν

  • 6 φέτες καπνιστό ζαμπόν από μπούτι (προτιμήστε σε παραλληλόγραμμο σχήμα)
  • 350γρ. ανθότυρο
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε μικρά καρέ
  • μπόλικο ροζ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τις μπρουσκέτες

  • 2½ ματσάκια μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 130γρ. κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 80ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 12 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας, από μέτριου πάχους φραντζόλα
  • 12 λεπτές φέτες σαλάμι μπίρας, σε μπαστουνάκια
  • 100γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα ρολάκια: Βάζετε σε ένα μπολ το ανθότυρο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.

Απλώνετε μία μία τις φέτες του ζαμπόν ξεχωριστά πάνω σε πλαστική μεμβράνη. Μοιράζετε στο κέντρο τους την κρέμα του ανθότυρου. Σκορπάτε τα κομματάκια της πιπεριάς και πασπαλίζετε με μπόλικο ροζ πιπέρι.

Τυλίγετε τις φέτες σε ρολά μέσα στη μεμβράνη και βάζετε τα ρολά στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν. Την ώρα του σερβιρίσματος, βγάζετε τα ρολά από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη, κόβετε σε μεγάλα ρολά και σερβίρετε.

Ετοιμάζετε την πάστα μαϊντανού: Χτυπάτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να πάρετε μια σφιχτή πάστα.

Ετοιμάζετε τις μπρουσκέτες: Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ. Αραδιάζετε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψάκι και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε τα ψωμάκια για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βγάζετε τα ψωμάκια από το φούρνο και αλείφετε με αρκετή από την πάστα μαϊντανού. Μοιράζετε το σαλάμι μπίρας και πασπαλίζετε με το κασέρι.

Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο για 1 λεπτό, ίσα να αρχίσει να λιώνει το κασέρι. Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr