Διαδικασία
Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το πράσο για μισό λεπτό. Προσθέτετε τα δύο λάχανα, τη σελινόριζα και το καρότο. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο με σπάτουλα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Τότε προσθέτετε το τυρί, το αβγό, τέσσερις κουταλιές της σούπας γλυκόξινη σάλτσα (από αυτή που θα χρησιμοποιήσετε στο σερβίρισμα), τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τοποθετείτε τα φύλλα της κρούστας στον πάγκο με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας και με δύο κάθετες χαρακιές τα χωρίζετε σε τρεις δεσμίδες από λωρίδες ίσες σε πλάτος.
Λαδώνετε μία προς μία τις λωρίδες των φύλλων, βάζετε από μία κουταλιά γέμιση λαχανικών στο κάτω μέρος τους, τυλίγετε σε ρολά και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Όταν τελειώσετε με τα φύλλα και τη γέμιση, ψήνετε τα ρολάκια στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε τα ρολάκια ζεστά ή χλιαρά, συνοδεύοντας με γλυκόξινη σάλτσα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή