OliveMagazine

Ρυζοσαλάτα με αβγά

Ρυζοσαλάτα με αβγά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. ρύζι basmati
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300γρ. μανιτάρια φρέσκα, λευκά, σε φετούλες
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, χοντροκοπανισμένο
  • 3 αβγά σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεβγάζετε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό και το στραγγίζετε. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι. Το βράζετε για 12-14 λεπτά και το στραγγίζετε καλά.

Ζεσταίνετε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις ροδίσουν τα αλατοπιπερώνετε και τα καρυκεύετε με τον κόλιανδρο.

Προσθέτετε το μίγμα του τηγανιού στο ρύζι και μεταφέρετε το καινούριο μίγμα σε σαλατιέρα. Κόβετε τα αβγά στα 8 και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα. Ρίχνετε τη λιαστή ντομάτα, το υπόλοιπ ελαιόλαδο και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr