OliveMagazine

Ρυζόγαλο σοκολάτα με κάστανα

Ρυζόγαλο σοκολάτα με κάστανα

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 850ml γάλα πλήρες
  • 160γρ. ρύζι
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60γρ. σοκολάτα υγείας
  • 3 κρόκους
  • 100γρ. κάστανα βρασμένα, θρυμματισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το ρύζι σε 400ml νερό με λίγο αλάτι. Αποσύρετε από τη φωτιά μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό.

Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη και αραιώνετε με λίγο από το γάλα.

Βάζετε σε μία κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα με τα κάστανα στη φωτιά για να πάρουν μία βράση. Μόλις το μίγμα βράσει, προσθέτετε το ρύζι.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το μίγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνέχεια για να μην κόψει το ρυζόγαλο.

Τέλος, προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας, εάν δεν έχει πήξει αρκετά, το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.

Όταν το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε μπολάκια.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να το σερβίρετε με κανέλα σε σκόνη ή λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr