OliveMagazine

Σαγανάκι μετσοβόνε με μαρμελάδα σύκο και μοσχολέμονο

Σαγανάκι μετσοβόνε με μαρμελάδα σύκο και μοσχολέμονο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το σαγανάκι

  • 2 φέτες τυρί Μετσοβόνε (250γρ. η καθεμία περίπου)
  • λαδόκολλα
  • σπάγγο
  • Για τη μαρμελάδα

  • 250γρ. μαρμελάδα σύκου
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τυλίγετε και δένετε με σπάγγο την κάθε φέτα τυριού σαν να φτιάχνετε πουγκί ανοιχτό και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Βάζετε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα, το θυμάρι, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε το ψημένο τυρί συνοδεύοντας με τη μαρμελάδα και φρυγανισμένο ψωμί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Προσοχή στο ψήσιμο του τυριού, γιατί μπορεί να λιώσει πολύ και να χάσει το σχήμα του.


Σερβίρετε το τυρί μαζί με τη λαδόκολλα, όπως ψήθηκε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr