OliveMagazine

Σαλάτα γιορτινή με dressing από πετιμέζι και βαλσαμικό

Σαλάτα γιορτινή με dressing από πετιμέζι και βαλσαμικό

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μαρούλι μικρό
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 καρότα
  • τους σπόρους από 1 ρόδι
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 2 ρίζες αντίδια
  • 2-3 ρίζες σπανάκι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για το dressing

  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά όλα τα σαλατικά και τα καθαρίζετε φυλλαράκι φυλλαράκι να φύγουν τα χώματα. Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τη λόλα, τα αντίδια, το σπανάκι, τη ρόκα και τρίβετε από πάνω τα πλυμένα και καθαρισμένα καρότα.

Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις κόκκινες πιπεριές πολύ ψιλοκομμένες. Ανακατεύετε καλά και σκορπίζετε από πάνω τους σπόρους του ροδιού. Ανακατεύετε ξανά και φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Ετοιμάζετε το dressing: ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το πετιμέζι και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε για τελευταία φορά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr