OliveMagazine

Σαλάτα εσμέ με μελιτζάνα, πιπεριές και ντομάτα

Σαλάτα εσμέ με μελιτζάνα, πιπεριές και ντομάτα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 πιπεριές κέρατο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 200γρ. φέτα σπασμένη
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αν έχετε μπάρμπεκιου ψήνετε τα λαχανικά στα κάρβουνα. Αλλιώς, στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το επίπεδο ταψί του φούρνου και αραδιάζετε ακαθάριστα μέσα όλα τα λαχανικά.

Ψήνετε στους 220οC για περίπου 30 λεπτά.

Καθαρίζετε τη σάρκα της μελιτζάνας και τη στραγγίζετε, ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες και τις στύβετε να φύγουν τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και δοκιμάζετε το ξίδι και το αλάτι.

Tips

Τρώγεται σαν σαλάτα χλιαρή ή κρύα αλλά φτιάχνει και υπέροχες μπρουσκέτες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr